När Alex Schulman ger sig på att kommentera politik suckade jag lite trött, det visar sig sannerligen inte vara hans starka gren, som Niklas konstaterar. Däremot blev jag faktiskt ganska arg av Per Strömbäcks insats (om än inte lika snyggt förbannad som Marcus). Jag undrar varför de bådas oförskämdheter inspirerar till så olika reaktioner hos mig? Vet inte riktigt… att det emellanåt ljugs är ju liksom inget nytt. Kanske för att den senare borde veta bättre? Men å andra sidan är det inte som om vi glömt den förstnämndes tidigare bidrag heller.

I min maillåda hittar jag ett brev från Johan Lundström som under en månad tänker försöka ta sig från Skellefteå till Bryssel — på inlines, imponerande nog. Detta gör han för att illustrera hur långt EU:s demokrati ligger från gemene man. Under resans gång kommer han att behöva hjälp med boende, så hojta till på bloggen eller maila motbryssel@gmail.com om du vill hjälpa till på något vis.

Istället för att kryptera USB-minnen upplever FMV att bortslarvade sådana föranleder dem att kräva in datorn av den som hittat dem. Man undrar hur mycket det kommer inspirera att lämna in sånt som Försvaret tappat bort?

Lite fler länkar: Amelia Andersdotter var söndagens profil i DN och jag tyckte som Christian att ett av hennes svar var särskilt härligt. Kommunikation måste vara äkta, helt rätt. Hade inte noterat valet i Iran hade det inte varit för webben och kanske framför allt Nima. Cory Doctorow noterar att Schweiz dragit igång ett piratparti, samtidigt som han undrar hur lång till det tog för den gröna rörelsen att nå så här långt.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,