Nog för att jag själv tycker att 70 års skyddstid efter upphovsmans död är svårmotiverat, men jag hade nog inte kunnat motivera det så bra och tydligt som Jan Myrdal gör i Expressen. Stefan Stenudd förtydligar och stöttar resonemanget med sitt “Bara upphovsmän ska ha upphovsrätt“. Så självklart men svårt att få till.

Mikael Nilsson, styrelseledamot i Piratpartiet, lyfter för andra gången fram underlaget för nästa styrelsemöte och redovisar vad han tar för funderingar med sig in i mötet. Ett utmärkt sätt för ökad öppenhet och lämna ingångar för påverkan, hoppas fler i styrelsen hänger på.

Få har nog missat att hemliga listor läckt från polisen och aktualiserar frågan om FRAs avlyssning. Alla databaser läcker, skriver Pär Ström, som tycker det borde inspirera till viss försiktighet att samla ihop dylikt. Särskilt när de som finns där kanske inte ens är skyldiga till något.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , ,