Läste nånstans för ganska länge sedan att Sigorney Weaver sprang runt i Hollywood med ett manus för en femte (eller sjunde beroende på hur man räknar) Alien-film. Förutom Alien vs. Predator med uppföljare har karaktären synts i alla möjliga filmer dessutom, inte minst som statist i fanfilmen I.M.P.S (rekommenderas). Jag tror i vilket fall som helst att det var ett lattjolajban rykte om skådespelerskan, men 2011 kommer faktiskt en s.k. “prequel” — dvs, en film som tar vid före alla de filmer som gjorts hittills.

Weaver lär inte ha någon roll dock. Faktum är väl att det nog inte ens kan finnas med några människor om man ska vara petig. Ridley Scott ska regissera i alla fall. Personligen är jag stort fan av alla fyra filmerna — ja, till och med den fjärde av Junot som folk verkar älska att hata.

Men visst, nånstans känns det lite småtrist att det inte hittas på mera nya grejer utan att det satsas hellre på franchise (och resultaten då inte alltid till fansens förtjusning).

Men det är säkert fildelarnas fel. ;)

* * *

Andra bloggar om: , , , , , ,