Vet inte om det är för tidigt för en spaning — men har på sistone sett ett par tjejer digga loss till musiken i sina mediaspelare på bussen. Idag stod en kvinna i min ålder vid mittenstolpen och vickade på höfter och axlar. Härom veckan såg jag en tjej som satt på ett säte och gjorde något som väl mest kan likna headbanging, utan att för den skull vara så våldsamt som min beskrivning kanske kan låta som. Själv skärper jag mig för att inte “visa” att jag tycker att låten jag spelar — som ingen annan hör — får det att rycka i benen. Kanske nöjer jag mig med att vicka lite på tårna.

För ett antal år sedan vande vi oss av med byfåne-stämpeln för de som gick och pratade till synes med ingen alls, sedan introduktionen av mobiltelefon med hörlurar. Är vi på gång att riva ytterligare ett socialt tabu? (Om nu tabu är rätt ord i sammanhanget, men tror ni fattar.)

* * *

Andra bloggar om: , , , , , ,