Debatten om Telekompaketet fortsätter efter en smärre sommardipp. Christian Engström skriver i Sydsvenskan och önskar ett förtydligande från (C) som för tillfället helgarderat sig med att täcka upp både motstånd och medhåll med tillägg 138. Werebuildsvärmen håller för fullt på att utreda öppenheten, och om du känner att du vill hjälpa till är du välkommen.

Två väldigt tänkvärda inlägg om övervakningssamhället står Joshen på Enligt Min Humla och HAX för. Läs dem och fundera över hur vi ska tackla vår tids mest viktiga fråga.

Det pågår en diskussion mellan Rolf van den Brink och Joakim Jardenberg i kölvattnet på nylanseringen av Mindpark. RvdB ifrågasätter modellen med att samla in “gratiskompetens” och testar transparensen och Jardenberg svarar med att bl.a. skriva “Du verkar inte alls vilja förstå det där med att göra saker tillsammans”. Jag upplever det som motsättningen i ett nötskal — om konceptet att “göra saker tillsammans” inte är något för den enskilde går det nog inte att sälja in. Det kan t.o.m. tolkas som att man riskerar nedvärderas för att man inte vill “göra saker tillsammans” med andra. Att det kan bli tvingande men dessutom doftar det naturligtvis “vad händer om det betyder att jag måste konkurrera med gratis”.

Hittade ett häftigt klipp på Videofeber där Bobby McFerrin visar vad vi kan göra i grupp. Vill du se hela paneldiskussionen, som handlar om musik är hårdkodat eller kulturellt betingat, kan du hitta det här. Här är klippet:

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , ,