Magnus Uggla blev förbannad och beslutade sig för att kliva av Spotify tills det dyker upp en “hederlig nättjänst”. Tjänsten som sådan är det inget fel på, bra idé, typ. Men det är lätt att få intryck av att skivbolagen sitter som ett klistrigt sedelfilter emellan och inte många kulor når artisten själv. Ett av problemen är väl antagligen att det inte kommer att bli några hederliga nättjänster förrän man kan förhandla lite mer direkt med artister. Vilket är en administrativ mardröm, men kanske kan detta inspirera entreprenörer att nischa in sig på förmedlingstjänster av det här slaget? Nya och hungriga lär nog inte se artister som produkter, inbillar jag mig. Bara en tanke, i alla fall, det vore nog bra att konkurrensutsätta elefanterna.

Blondinbella har fått rykte om sig att tjäna miljoner på sin blogg, men det visade sig vara lätt överdrivna siffror. 7000 spänn i månaden får hon ut. Detta har föranlett undringar om det öht går att tjäna pengar på en blogg, vilket Tommy K Johansson är bevis för att det gör. Kanske är det snarare omgivningens förväntningar på vad som är möjligt som slagit lite snett? Det man ska komma ihåg är att majoriteten av bloggare gör det inte för pengarna, dock. Vet inte om särskilt många tror det, men kanske behöver sägas.

Mycket surr har det varit runt nyheten att Piratpartiets styrelse bestämt att delta i kommunal- och landstingsval i de regioner man vill ta det steget. Både ris och ros kan hittas varstans tillsammans med funderingar över hur det kan gå till.

I Storbritannien pågår en kampanj för fullt som går ut på att påpeka att fotografer inte är terrorister. Många har hängt på och fotograferna själva är på bild för omväxlings skull.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,