Det finns de som tycker att jag och andra reagerar smått överdrivet på Hillegrens kommentar om att en våldtäkt mellan två personer som känner varandra är en “ordningsförseelse”. Ett ord han nu väljer att ta tillbaka, men passar på att flika in att de som reagerar över det inte är intresserade av sex. Läskigt, för att uttrycka det milt.

Flera gånger sa Hillegren att det inte är så allvarligt, inte nödvändigtvis att det är svårt att bevisa. Grundinställningen han visar prov på, att det inte är så farligt att bli våldtagen, hade jag hoppats dött ut för länge sedan och det är det jag blir förbannad, och inte minst ledsen, över. Jag argumenterar INTE för att man ska kunna slänga någon i finkan utan bevis.

Varför är det så svårt att förstå att även om det är omöjligt att bevisa betyder det inte att det inte är ett övergrepp?

Diskussioner drog tämligen snabbt över från bevisning till om huruvida en våldtäkt är så himla allvarligt egentligen. Att bli påklistrad vansinnesetiketter, få höra att man är lite larvig sådär som tycker att en våldtäkt vänner emellan är ett övergrepp snarare än en ordningsförseelse är faktiskt mycket upprörande.

Det bor stor ironi i att mitt i alltihop det här finns det flera som tror att min sexualitet får lite hjälp på traven om jag lär mig att acceptera vissa övergrepp. Om jag “kastar av mig skulden” av att inte gilla sex när den är påtvingad.

Jag vill inte heller att kvinnor ska känna skuld över något som någon annan utsätter dem för, det är självklart. Det enda jag kan tänka mig är att man har möjlighet att njuta av sex när man går vidare i livet efter en våldtäkt. För det blir inte mindre övergrepp om vi på något vis skulle lyckas komma bort från skulden. Sex är som bekant inte samma sak som en våldtäkt.

Hur man än vänder och vrider på det hamnar saken i ett smått feodalistiskt ljus. Att ses som en serviceinrättning för sex och antingen gilla läget eller skylla sig själv är inga alternativ.

Min sexualitet är till för min egen njutning i grund och botten, inte någon annans. Varje gång det låter påskinas att det inte är så viktigt att en kvinna är sugen, så snor faktiskt någon min alldeles egna rätt att ha sex för att det är roligt, så ni får ursäkta mig att jag blir förbaskad.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , ,