Läser hos Mark Klamberg (via rss) och blir lite beklämd över vilken lösning man upplever sig behöva ta till för politiska ungdomsorganisationer — att spara medlemsuppgifter. Nu verkar Mark ha tagit bort själva inlägget från bloggen men här finns i alla fall datainspektionens yttrande.

Apropå nätkultur; hur ska man göra med saker som finns i rss-en men som sedan tagits bort av bloggaren? Skulle jag ha undvikit skrivit att jag hittade ovanstående hos Mark av respekt till hans beslut att ta bort artikeln, och bara länkat till pdf-filen? Förtjänar kanske ett lite mer ingående inlägg framöver.

Som jag skrev förra helgen så hade resonerar.se plötsligt blivit något helt annat efter förra siteägarens död. Killen som köpte domänen har nu dragit tillbaka innehållet och ber om ursäkt. Starkt jobbat av honom, tycker jag. Problemet med hur man vårdar siter vars innehavare avlidit kvarstår, emellertid, och förhoppningsvis fortsätter debatten.

Unni Drougge funderar lite över analogier för att beskriva vad som hände med The Pirate Bay härom dagen. Det är något av ett problem att stora viktiga saker händer som påverkar såpass grundläggande saker som demokrati och yttrandefrihet utan att gemene man riktigt kan ta det till sig för det känns så “expertifierat”. Hon kommer dessutom in på det där med kravmärkning — hur ska man som konsument veta när man sponsrar galenskaper?

Christian Engström (PP) och Cecilia Malmström (FP) debatterar Lissabonfördraget.

Johanna Nylander skriver på Skiften och efterlyser fler inlägg och argument kring patentlagstiftning.

Att betala till Stim är tydligen ingen garanti för att få framföra ett verk.

När Anders Mildner sträckte fram handen på Juliagruppens Nät och Samtal gjorde jag en “I’m not worthy”-bugning. Här skriver han om hur “den kulturella skillnaden mellan en vass armbåge och en utsträckt hand är en länk”.

Djävulskatten skriver om hur SvD lägger lök på stereotyplaxen, vilket även Joakim kommenterar. Det är en nyhet, liksom, att kvinnor spelar dataspel

Mininova blev av en holländsk domstol dömda att ta bort alla “upphovsrättsskyddade torrents” inom tre månader.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,