Mikael Nilsson annonserar att han ställer upp som riksdagskandidat för Piratpartiet med en otroligt läsvärd debattartikel om FRA-lagarna. Artikeln ligger på Newsmill och intressant nog är det en massa kommentarer (nästan alla vid skrivande stund) som är negativa till föresatsen att motsätta sig massavlyssning av svenskarnas kommunikation. Flera använder sig dock av alias — dvs. utnyttjar möjligheten att kunna tycka anonymt.

Goodit stämmer Rikspolisstyrelsen och Telia för att de använder sig av patentskyddade verktyg för att jaga fildelare. Patent är ju syskon med upphovsrätten liksom. Dock blir jag lite fundersam, Ephone har erhållit respekt för att vägra lämna ut abonnemangsuppgifter för misstänkta fildelare till antipiratorganisationerna, så förstår inte riktigt hur de också kan ha blivit stämda för patentbrottet (som handlar om utrustning som används för att jaga fildelare)? Vad missar jag?

Mattias Klang skriver läsvärt på Second Opinion om problemet med att nätoperatörer står som sista försvarslinje för yttrandefriheten, när staten borde göra det.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , , ,