Västerländska statsskicks kritik för ex. Kinas censur av informationsflödet verkar ha övergått till rekommendation till för hur man ska göra istället. I Australien planerar man att lägga miljoner på att göra internet svåråtkomligt och filtrerat. Från Norge har hemliga dokument läckt där justitieministern ber alla nätoperatörer att skapa ett nationellt censurfilter. Hos Frendo hittar vi dessutom lite mer information om läget i Storbritannien och avstängning från internet, vilket även Farmor Gun kommenterar.

Farmor Gun tipsar även om Anne Rambergs redogörelse för sitt sommarlov, som “expert i utvärderingen av buggning och preventiva tvångsmedel”. Mycket intressant läsning.

Gustav Nipe tipsar om att jordbruksministern kan komma att besluta om telekompaketet den 7 september. Där får vi även veta att Erik Josefsson som bäst håller på att ordna ett seminarium kring tredjebehandlingen av telekompaketet.

Så ytterligare en undersökning som visar att fildelare lägger pengar på produkter i högre utsträckning än andra:

It’s clear that it’s not just about free content. P2P users are important to the revenue model of traditional media and entertainment companies.

Mikael von Knorring punktar upp tio slutsatser kring Piratpartiet som Vänsterpartiet behöver fundera på.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , ,