Jag förstår inte logiken alls bakom nyheten att USA vill kunna “stänga av internet i kristider”. Eller jag kan väl spekulera, men inga trevliga anledningar dyker upp i tankarna spontant.

Marcin har (äntligen!) dammat av bloggådran och går ut i en drömstart i en mycket bra, pedagogiskt informativ artikel om vad nätneutralitet är.

Erik Josefsson bjuder till seminarie nere i Bryssel. Lite långt bort för mig, men en händelse som förtjänar spridning. Jag har ryckt tag i Erik och hoppas att det blir någon form av bambusing-sändning eller så för oss i utmarkerna.

Kina, som drogs lätt motvilligt in i patentvärlden, har börjat förhindra konkurrens för utländska etableringar i landet med hjälp av — patent.

Sanna Rayman har satt ord på något jag tänkt många gånger. Vad är det med alla konstiga namn på internetsatsningar? I kommentarerna till hennes inlägg dyker några anledningar upp som jag inte tänkt på och som känns lite “aha”:

Det råder väldigt stor brist på lediga domäner, och framför allt .com domäner. En annan parallell förklaring är att man vill ha ett unikt namn som tydligt slår igenom när man söker på namnet. En tredje förklaring är att det i alla fall i Sverige är mycket svårt att registrera vettiga bolagsnamn pga Bolagsverkets tämligen märkliga policies.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , ,