Det är något som känns konstigt med Svensk Fastighetsförmedlings-historien, som man kan läsa om på Booli.se. SFF har tydligen bett booli sluta länka in information till sin hemsida, genom att hota om rättsliga påföljder. Skulle jag försöka mig på en jämförelse så skulle det vara som att jag blev arg över att folk följde min blogg visa rss-läsare istället för att besöka siten. Inte exakt samma, men på ett ungefär. Informationen kommer från mig men finns tillgänglig på annan plats, utan att för den sakens skull dölja mig som avsändare.

Men… grejen är att SFF kan tydligen tekniskt förhindra andra från möjligheten att lyfta in info fråna sina siter, det kallas för “frame breaker”. Det är visserligen i mina ögon väldigt dumt att tacka nej till potentiella kunder och gratis marknadsföring generellt sett. Men om man nu bestämt sig så behöver man knappast lägga pengar på advokater när det mest bara är att ringa it-supporten? Kanske handlar det om att det just är booli, jag vet ju inte resonemanget bakom Svensk Fastighetsförmedlings reaktion. Hela grejen känns i vilket fall som helst rätt konstig och man blir påmind om hur mycket kunskap som fortfarande saknas kring internetnärvaro. uppdat: Här har Svensk Fast gjort ett uttalande.

Hos HAX kan man läsa att beslutet om förlängningen av skyddstiderna för upphovsrätt inom EU tydligen skjutits upp av det svenska ordförandeskapet. Jag kan inte låta bli att fundera över om det blivit samma sak skulle något annat land hålla i klubban. Vi är ju ganska långt framme här, i debatterna angående detta. Om du undrar vad det svenska ordförandeskapet innebär, har Aftonbladet skrivit lite om det. Dessutom skadar det inte att följa DNs EU-bevakning som är riktigt bra. //uppdat: Mer om skyddstiderna.

Andreas Ekström skriver lite om reaktionerna kring No Google Day på Sydsvenskan.

Jahaja — Dick Cheney är tydligen den nya VD-n för RIAA. //uppdat: fejk, får jag veta av mackan i kommentarerna. Tack och lov, kanske?

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , ,