Vad är det med katter och internet? Råkade helt utan att leta efter det, hamna i ett gäng kattrelaterade siter och tänkte, för vilken gång i ordningen vet jag inte, att katter verkar vara överrepresenterade online. Det finns teorier om instängda nördar och katter och en budkavle går runt om att den 9 september skulle vara en kattfri dag. Och kanske just därför råkade det bli väldans många kattlänkar idag.

Någon twittrade en länk till Dreaming of Kittens som är en blogg som bara visar bilder eller filmer på sovande kattungar. Få har väl lyckats undvika siten “katter som ser ut som Hitler” s.k. “kitlers”. Är man sedan sugen på att garva åt odefinierbar rolighet, med katter i huvudrollen, så kan ni kolla in den här bilden som Johan Wigmo slängde upp. Missa inte heller Simons Cat, ett antal animerade filmer om Simon och hans katt som är rätt roliga.

Nyligen fick jag dessutom lära mig uttrycket “caturday” som infaller varje lördag (även om vissa anser att det är caturday varje dag) och går ut på att man postar bilder på katter. Katter har en säregen meme-ställning på internet och jag kan inte för mitt liv förstå riktigt varför — men roligt är det alltsom oftast! Blir lite påmind om Eddie Izzards teorier om katter och deras hemliga agenda.

Har jag missat att det är en likartad lavin med hundar eller andra roliga husdjur, ber jag om ursäkt. Men “dog day” känns inte som en grej som kommer att slå an av någon anledning?

* * *

Andra bloggar om: , , , , ,