Jag både skrattade och suckade lite sentimentalt när jag läste Telegraphs topp-50-lista över saker som är utrotningshotat pga internet. Känner igen flera syndrom; som att mobiltelefonernas intåg gjorde att folk inte längre höll några tider. Tyckte att punkt 36 var särskilt rolig på ett sånt där lite internetnördigt vis.

Artikeln inspirerade till en ledare på SvD om tonen i det politiska samtalet något som jag själv skrev lite om härom sistens. Att man kan tycka sig se ett samband mellan elakheter och internet. Men egentligen har det helt enkelt att göra med att saker “syns”. Det blir en extra dimension av humor när jag läser den första (och vid skrivande stund enda) kommentaren till ledaren:

Fejlet är inte internets
Förgrovningen av den politiska kulturen är inte internets fel utan de vanliga mediers. Således har traditionella medier inklusiva SvD släppt fram en massa aggressiva feminister som ohämmat har fått kasta skit över alla män.

Joråsåatteee… aggressiva feminister bär minsann skulden för den dåliga tonen. Tänk att en del saker ska vara helt omöjliga att utrota.

* * *

Andra bloggar om: , , , ,