I en värld där dataspelande jämförs med kokainberoende, är det kanske inte konstigt att röster höjs för att dataspel ska ses som en extratjänst och inte något som nödvändigtvis ska kunna gå att göra när man betalar för en bredbandsuppkoppling. Nätneutraliteten blir en alltmer angelägen diskussion.

Älskade Dumburk påminner oss om den sorgesamma historien om “Trolltyg i Trollskogen”. Det holländska företaget som ägde rättigheterna gick i graven, vilket lämnat trolltyget “föräldralöst“. Det är ett ganska utbrett bekymmer med upphovsrättslagstiftningen att verk som inte tillhör någon inte får återanvändas trots det.

Janne går igenom redovisningar från biografmarknaden och konstaterar att tiderna inte verkar särdeles bistra, trots lavinartade försäkringar om motsatsen.

Jag skrev om Janne och Stefans möte på Ecpat härom sistens — nu har Oscar Swartz skrivit på Newsmill om händelsen också, vilket dragit igång en massa reaktioner. Det som är viktigt att veta är att alla parter i den här diskussionen är överens om att barnpornografi är fruktansvärt och bör bekämpas. Problemet är vad denna gemensamma attityd utnyttjas till i stället.

Missa inte hur musikkonglomeraten i Japan försöker få fram regleringar för vilken musik du ska få lyssna på i telefonen.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,