Så har (S) “ångrat” sig beträffande Ipred-lagen, (de röstade igenom den, även motstånd mot den indikerades i EU-valrörelsen) och vill ha kvar den. Struntsamma att den sätter rättssäkerheten ur spel, prioriteringen är inte samhället i stort läser jag det som. Ledsen att behöva säga det, men otydlighet spär på problemet med förtroende för politiker. Kommer det röda blocket ex. att riva upp FRA-lagen, ett löfte de avgett om de kommer till makten?

Få har väl missat att Christian Engström (PP) kommer att vara med i förhandlingarna om Telekom-paketet. I kommentarsfältet under pressmeddelandet har den gamla liknelsen vid snatteri dammats av — det var ett tag sedan man såg det. Överlag är analogier som förenklar och förfelar problematiken lite tröttsamma. Men å andra sidan funkar det som en bra indikator på hur mycket som fortfarande saknas fortbildningsmässigt. Så ingen idé att bli arg det är bara att fortsätta envisas med att informera.

Skulle vilja pusha lite för Open Internet, en fond som dragits igång av Black Internet. De vill skapa opinion och kämpa för att internet ska fortsätta få vara ett kommunikationsverktyg av och för människor. Även TPB slår ett slag för fonden idag, genom att länka till den från sin förstasida.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , ,