The Pirate Bay utsätts för jäv, igen. Denna gång för att en nämndeman är anställd av Spotify. Jag är inte helt övertygad om att bara för att man är anställd av Spotify så innebär det att man har någon slags automatisk antipati mot fildelning. Nog klingar en motivering från nämndemannen lite konstigt och ägarfördelningen av Spotify gör väl att det är relevant kritik. Men jag är helt ärligt inte övertygad. Inte för att jag känner någon överdriven lust att försvara Spotify, jag är i grunden något anti mot företeelser som lägger alla ägg i en korg och som sedan enkelt kan tas bort från en. Uppdatering; Marcin skriver lite om jävssituationen på Newsmill.

Tidigare har bara män pekats ut, nu “ser man” att kvinnor blir lika beroende av internet — fast av sociala media istället för spel. Jag köper inte lika villigt som Tommy K Johansson gör att datoranvändare kan behöva psykvård för “databeroende”. Nånting med den marknadsförda skräcken för det nya mediet gör att jag känner mig lite misstänksam mot hela tankegången att socialisering via internet kan ses som sjukligt beteende.

När jag läste det här inlägget på Newsmill satt jag och blev riktigt upprörd. Inte för de fina sakerna som sägs utan för det uppenbart oförskämda i att Annie Johansson och Fredrik Federley som faktiskt valt att att medverka till FRAs införande är med som signaturer. Tydlighet är en bristvara inom politiken och det stör mig att de tror sig kunna belönas med glömska. Annat vore det om de ångrade hur de la sina röster, men det gör de ju inte. De har valt själva att driva den sortens, på flera plan kostsamma, politik som är rakt motsatt mot budskapet i artikeln och det gör mig besviken att de svänger sig på det här viset.

Lite datum att hålla i huvudet angående FRA och signalspaningslagarna bidrar Den Nya Medborgarrättsrörelsen med tillsammans med en uppmaning.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , , ,