Det är alltid lite roligt att bevittna födelsen av en meme (eller heter det ett meme?) — de kan dyka upp av de mest oväntade anledningar. Senast är Kanye, som skämde ut sig rejält (om det var med flit debatteras) på en prisutdelning genom att avbryta pristagaren och säga att en annan nominerads video var mycket bättre. Detta har han sedemera bett om ursäkt för, men skadan var redan skedd. Till och med president Obama tyckte att Kanye var en skitstövel som sumpade sångerskans ögonblick i ljuset.

Sättet han uttryckte sig på “…du ska få fortsätta om ett ögonblick, men…” har fastnat och nu vimlar det av remixar, draperingar av sin hemsida, och allt möjligt material baserat på händelsen. Till och med arga lappar står att finna och inte att förglömma — ett twitterkonto med en robot som talar om för dig hur någon annan är bättre än du.

Sen blir det naturligtvis mixningar med andra memes, som Obamas häcklare i kongressen som skapade debatt nyligen och hela grejen knyts ihop.

* * *

Andra bloggar om: , , ,