Slutstriden om Telekompaketet står den här veckan skriver svenskan. Erik Josefsson sliter hårt och har la upp dagens körschema. Det finns fortfarande lite tid kvar idag att fylla på med sin signatur på petitionen för nätneutraliteten för övrigt. Några fransmän passade förresten på att besöka Camilla Lindberg (FP) för att “diskutera internet” inför slutfasen för Telekompaketet. Gissa vad de ville?

Isobel Hadley-Kamptz skriver på kultursidan i Expressen om hur ett kontrakt med ett förlag idag innebär så mycket mer än att eventuellt bli utgiven. Författare får ge upp ganska mycket för förlagens “vision” om att kunna tjäna pengar på dem framöver.

Arbetet med översikten av övervakningslagar har gått fantastiskt bra — tack alla som engagerat sig och fyllt i texter. Det behövs fortfarande finlir (en del texter är nog lite långa och korrläsning skadar aldrig). Förhoppningsvis något jag (och de som vill) ska kunna fixa till under veckan för någon slags publicering till helgen. Det här projektet har gett mig blodad tand — vad mer kan vi jobba på tillsammans? Föreslå gärna lite olika projekt som ni tycker kan utvecklas!

* * *

Andra bloggar om: , , , , ,