oversiktFlera av er har hjälpt till med uppdateringen av översikten över övervakningslagar — stort tack! Jag kan inte med ord beskriva hur häftigt det är att alla som vill dela med sig av kunskap har möjlighet att göra det. Samtidigt känns det för bedrövligt att just denna fantastiska möjlighet attackeras så hårt och obönhörligt av lagstiftarna.

Eftersom det var rätt mycket(!) gjorde jag en statisk sida som plats för referens vid behov, istället för ett blogginlägg. Den får användas som man vill och likaså är det helt okej (t.o.m bra) om folk vill använda sig av grundtexterna från paddan och göra sina egna prylar.

tishaOm det så är hemsidor eller T-shirts (som en läsare gjorde till förra editionen av den här listan, t.ex. klicka på bilden t.v. för större format), flyers eller vad ni nu kan hitta för användningsområden — det är helt upp till er. Det är oerhört viktigt att kunskapen om var vi är på väg sprids i största möjliga mån. Använd, fyll på, sprid!

Om ni upplever att något behöver justeras gå hemskt gärna in och ändra i dokumentet, men försök att använda en avvikande färg då, så de som använt sig av texten har en chans att kunna uppdatera sina grejer också.

Det här är, som Svenska Akademien uttrycker så väl, bara början.

av integriteten finns ingenting kvar
ställ inga frågor du får inga svar
passa dig noga dom kan ta allt du äger och har
övervakning och kontroll, storebror han vill hålla koll
vakande ögon från alla håll

det här är bara början, det här är bara början
det här är bara början, dom säger att ofrihet är enda vägen fram

Ett extra tack till Caught in the Act, som jag har för mig designade ögat jag använde till sidan.

Uppdatering: jag har lyft över texten till piratepad som är enklare att redigera texter i och där färger indikerar ändringar automagiskt.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , , ,