“I fjol fick polisen att avlyssna 990 personer, ytterligare 465 fick sin teletrafik övervakad, 77 personer följdes med hemlig kamera. Domstolarna sa bara nej till 8 ansökningar.” DNs ledare tacklar lite redovisade siffror över hemlig avlyssning och undrar hur många av fallen som ledde till ett straff över två år.

“De huvudsakliga hoten av den här typen består av undersökande journalister, intressegrupper, detektivbyråer, kriminella element, arga anställda, oärlig personal och datahackare.” Ett av flera citat (min översättning) ur en brittisk säkerhetsmanual som läckt till Wikileaks. Där identifieras undersökande journalistik som ett hot mot rikets säkerhet.

“Jag vet mer om Anna Anka trots att jag medvetet vägrar läsa artiklar som handlar om den varelsen.” En ryslig jämförelse med Lissabonfördraget men ack så sann, skrivet av Joshen när han funderar över demokratiunderskottet inom EU. Om du inte vill bli ha Tony Blair som EU-president förresten, så tipsar Scaber om en namninsamling som pågår.

“För ikväll bor jag inte i en avkrok, jag befinner mig inte långt utanför gränserna till det enda land som räknas. Jag bytte precis några ord med stjärnan i den nya hit-serien, deras stora satsning i höst på SyFy Channel. För bövelen. Var annat än på internet hade det ens varit möjligt? Se möjligheterna!” Det skriver Hanna som börjat följa Stargate Universe samtidigt som “alla andra”. Vem orkar vänta tills hypen för länge sedan är över?

* * *

Andra bloggar om: , , , , , ,