lauren“Huvudet är större än bäckenet”, skrev bloggaren och Ralph Lauren satte igång ett legalt maskineri för att få sidan på den berömda siten boing boing nerstängd. Upphovsrätt anges som anledning för att förhindra kritiken av den förskräckliga bilden RL använt sig av i en reklamkampanj. Visst kan man skratta åt photoshop-katastrofen bilden representerar och man kan diskutera länge och mycket om vad för slags skönhetsideal man tvångsmatas med från modeindustrin. Men jag sitter faktiskt mest och undrar hur i helskotta Ralph Lauren-folket kunnat missa hur fruktansvärd bilden är, än mindre förstår jag hur de kan bli chockerade över att folk kritiserar den?

Scaber Nestor undrar om Warner Music kommer att bli åtalade för stöld av den här mannens verk. Edwyn Collins vill kunna lägga upp sin egen låt på MySpace, men Warner har sjanghajat hans musik. Neil Gaiman föreslår att efter två upphovsrättsintrång till, så är det bara att stänga av Warner från internet.

Christian Engström (PP) berättar om problemen med att försöka få till lite tydlighet i EU-parlamentet:

Om man inte ens klarar av att upprätthålla de mest grundläggande skillnaderna mellan olika former av immaterialrättsintrång blir diskussionen bara tramsig. Jag förstår att upphovsrättslobbyn har stort intresse av att försöka blanda bort korten så mycket de kan, men vi har ingen anledning att låta dem komma undan med det.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , ,