Vi befinner oss mitt i en integritetskris. Smaka på det — integritetskris. Så uttrycker sig fyra piratpartister på DN Opinion och det är bara att infoga det uttrycket till de andra kriser som redan identifierats i vår nutid. Anna Troberg, Rickard Olsson, Björn Odlund och Mikael Nilsson påpekar det onödiga, om inte oacceptabla, i att behöva identifiera sig inom vården, Rick och Carl-Johan kommenterar från sina bloggar.

Att identifiera sig snart sagt vad man än gör tror jag de flesta av oss kopplar ihop med att det är praktiskt. Många av oss kan nog inte ens se hur det skulle kunna gå till annars, så tillvänjda är vi vid att alltid behöva redovisa vilka vi är. Även om det inte är nödvändigt för att kunna föra statistik osv. Den sortens information behöver inte alltid vara knutna till individer. Och som Annika Beijbom skriver, så är det faktiskt inte ett naturligt tillstånd om man jämför med hur det fungerar i andra länder där man har erfarenheter av hur information används av mindre välvilliga ledare.

På lördag — den 10 oktober — är det dags att demonstrera. Jag hoppas att så många som möjligt passar på att ta sig ut och visa sitt motstånd mot FRA-lagen. Skitsamma om man tycker att man ignoreras eller att man ser det som att regering och riksdag kommer att köra över oss alldeles oavsett. Skitsamma om vi är trötta. Skitsamma om det är kallt och regnigt. Ge absolut inga möjligheter till politiker att tro att vi är okej med genomförandet av FRA-lagen, genom att inte visa vårt motstånd. Tystnad signalerar medhåll. Ska de köra över oss ska de absolut veta om att vi inte är nöjda med det. Uppgivenheten som känns från båda sidor om staketet är vårt största problem just nu. Stötta de riksdagsledamöter som behöver modet genom att visa mod och engagemang själva.

Här ett gäng läsvärda artiklar kring FRA-lagen: Olof konstaterar hur låg debattnivån många gånger är. Mark Klamberg funderar över ambitionsnivån och ställer lite frågor. HAX ser ett år framåt i tiden vilket även Markus gör. Sossar mot Storebror gör en nyhetssammanfattning och Mary undrar om FRA-lagen blivit en tävling. Igår var det åtta dagar kvar till voteringen skriver Micke som avser att skriva en hel serie med inlägg om saken.

När ni bloggbävar om FRA-lagen tycker jag även att ni ska passa på att avsätta ett inlägg för tonårsmorsans upprop mot rasism.

* * *

Andra bloggar om: , , , , ,