Så här sex dagar före riksdagen ska votera om FRA-lagen så finns det lite att fundera över. Erik Laakso och Robert Bengtsson från Sossar mot Storebror ställer den enkla men tunga frågan: Var är debatten?

Om bara några få dagar skall den senaste i raden av lagar som rör FRAs verksamhet röstas igenom riksdagen – en lag som tummar rejält på rätten till privatliv, rätten till privat korrespondens och ett fungerande källskydd – och ännu har politikerna varken velat eller kunnat ge oss ett godtagbart svar på frågan varför. De vill inte prata om saken över huvud taget. Varför är det så?

Många av oss blev väldigt besvikna på Fredrik Reinfeldts uttalande om att “alla tjänar på om debatten lägger sig” förra året. Såklart att vi inte vill bli tillsagda att hålla tyst om vårt motstånd. Men det verkar som om han inte menade oss vanliga dödliga i första hand. De som var menade att ta åt sig gjorde väl det och kanske kan förklara varför de frågor som ställs egentligen inte får några tillfredsställande svar. De få argument som funnits har sedan länge konstaterats vara undermåliga. Meddelandet tas emot med all önskvärd tydlighet — vi ska inte bli övertygade, vi ska bli tvingade.

Kom och demonstrera på lördag. Ge kraft åt de politiker som behöver det för att antingen lägga ner sin röst eller rösta mot alliansen. Det finns en chans att förhindra inkopplingen av FRAs kablar den 1 december. Ta den.

* * *

Andra bloggar om: , , , , ,