Det blir en späckad dag idag — de som kan kommer att dyka upp utanför riksdagen för att in i det sista försöka påverka minst åtta riksdagsledamöter att trycka på avstå-knappen eller rösta mot alliansen. Micke Nilsson kommer dessutom att bloggduellera med Staffan Danielsson (C).

Vi kommer med största sannolikhet att bli besvikna trots gedigen och underbyggd kritik av lagen. Jag har gärna fel. Men det ser inte ljust ut, det ryktas om missinformation och slutna led, inget nytt iofs, och jag blir frustrerad, en känsla jag delar med många andra.

Camilla Lindberg berättar om en tuff dag på jobbet för att hon varit öppen med att hon överväger att avstå från att rösta. I krigshärjade områden åker busslaster med folk för att förhindra bomber — det förståndiga i det kan diskuteras — men varför kan inte vi förhindra förnedring av riksdagsledamöter som mest bara vill representera oss i riksdagen?

Lögnerna är obegränsade i syfte att dra igenom det här och förvirringen står som spön i backen. Tolgfors sitter på hedersplats, sållar bort några viktiga frågor och ljuger om andra. När svenskan ringer runt och ställer frågor om lagen i försvarsutskottet konstaterar de att endast 4 av 17 kan svaren på alla frågorna. Det är en nedslående ledtråd till hur pass stor kunskapen är i resten av riksdagen även om det inte är det minsta förvånande.

Jag lovar att jag inte tänker glömma det vi utsatts för. Om riksdagsledamöterna är rädda för sina partikamrater så är det inte mycket jag kan göra åt det. Men nästa år är det val och då är det jag som talar med riksdagen via röstningssedeln. Aldrig i livet att jag lägger min röst på mobbare, översittare och lögnare. Det behöver de inte avlyssna min kommunikation för att få veta.

Om de nu lyssnar på det jag berättar frivilligt.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , ,