Två väldigt läsvärda inlägg idag som ni inte får missa: Tillvarons privatspanare av Charlotte Wiberg och När alla vet allt litar ingen på någon av Paula Hammerskog på Mindpark. Vad tusan ska vi göra med all information? Vad är spekulation, vad är sanning? Jag har i alla fall bestämt mig för att inte vaccinera mig och det har faktiskt gått åt en hel del “privatspaning” för att komma fram till det beslutet.

Wikipedia behöver “nytt blod” men det är lite svårt att slå sig fram enligt en artikel i DN (som innehåller massor av fler läsvärda länkar). Gruppen växer inte, står det i artikeln, vilket torde innebära att män inte hittar dit heller längre — så får inte riktigt ihop det med att mansdominansen i sig skulle vara ett problem. Snarare låter det som att vissa elitistiska grupper har svårt för “n00bs”, vilket är ett återkommande problem i internetsammanhang skulle jag vilja påstå.

Apropå faktahantering, Janne upptäckte att Aftonbladet missat att Piratpartiet var med i riksdagsvalet 2006. Det är medvind för Monas gäng står det så gör en P3-övergång till Ravenna, som skriver om hur problematiskt det är att Sahlin tror att tekniska lösningar som exempelvis Spotify skulle göra dålig lagstiftning bra.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , ,