Jag har slängt upp följande tråd på forumet för Piratpartiet:

Jag tänkte sätta ihop en skiss/förslag/utkast på en tidning som man kan trycka upp för utdelning av aktivister runt om i Sverige inför valet 2010 (prel. deadline för tryck, mars nästa år). Jag hade tänkt mig en ganska gedigen sådan — typ 44 sidor A4, fylld med allt som kan tänkas vara intressant att läsa om partiet. Lite magasinkänsla rentav. Saker som jag tänkt skulle vara med:

• Piratpartiets vågmästarstrategi.
• Principerna.
• Intressanta blogginlägg
• Intervjuer med både motståndare och stöttare av partiet
• Smårutor med citat, FAQ-frågor, lästips
• Informationsrutor från varje region om var man brukar mötas och kontaktpersoner
• Några tecknade seriestrippar
• Rapport om Brysselarbetet från CE

Kort sagt, både “svåra” och “enkla” texter, ibland lite längre läsning ibland lite kortare för att tillgodose alla möjliga olika behov. Det kan inte vara “färskvaror” dessvärre, utan lite mer generiska och principiella format på texterna. Tanken är lite att täcka in det mesta av rörelsen, om Piratism, på pappersformat. Den ska funka både som referensmaterial för lite fördjupning samt lite kortfattat skrap på ytan om vad partiet handlar om. Jag ser dessutom gärna att vi släpper in “negativa” aspekter och bemöter dessa på olika sätt. Det vore dessutom lite kul att presentera andra partiers företrädare som vi tycker har bra idéer, men som har svårt att göra sig hörda inom sina partier.

Till detta behöver jag hjälp — dels med att spåna kring idéer för innehåll, dels för tips om länkar till texter som vore kul att ha med i tidningen. Både stort och smått och känner du till något som vore intressant fast är på engelska, översätt gärna eller så. Förslag på vilka som kan vara intressanta att lyfta fram, eller intervjuas, volontärer till textskrivning osv. Jag behöver inte minst hjälp med att komma på ett bra namn för tidningen!

Jag kommer att sätta ihop en s.k. dummy så småningom för att visa på ett ungefär hur jag tänkt mig upplägget, men det är alltid roligare att lägga in riktigt material för att få känslan för hur det kan bli. (För att få råd att trycka något sånt här, lär det behöva samlas ihop lite pengar så småningom misstänker jag, men förutsättningen måste nog vara att vi har en vettig trycksak först, sen efterlysa kulor, kanske genom donationer el.dyl.)

Kommentera här eller på forumet och hjälp gärna till genom att sprida länken så vitt och brett som möjligt.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , , a rel=”tag” href=”http://bloggar.se/om/p-magasinet”>p-magasinet