Det måste bli ett slut på rädslan att protestera mot idiotisk lagstiftning som maskeras med ordet “barnpornografi” i sin rubricering. Politiker som drar igenom sånt här har inte barnens bästa för ögonen — ironiskt nog har alla vi som sick-sackar runt ämnet just det, vilket exploateras friskt. Jag upplever det som ett sätt att censurera människors rätt att delta i den politiska debatten, helt enkelt, en taktik som cyniskt används av vissa lobbyorganisationer. Samtidigt går våldsverkare fria och kan gömma sig bakom kryptering som växer fram lavinartat, för att folk vill kunna föra ett lagligt, privat samtal ifred.

CS har gått igenom hur många börsbolag det är som är öppna för FRAs avlyssning. Ser i det ytterligare ett exempel på hur man med ohederlig argumentation lurat människor ur alla kategorier att tro att det inte angår dem, eller värre, inte vågat säga ifrån i rädsla för att framstå som kriminella. “Rent mjöl i påsen”, har de flesta — men det betyder sannerligen inte att saker och ting inte måste hållas hemligt för det.

Tråkig nyhet; nu är det klart med Lissabonfördraget. Den goda nyheten är såklart att Amelia Andersdotter därmed är klar att åka ner till Bryssel för Piratpartiets räkning. Apropå PPs MEPar så har Christian Engström publicerat ett förslag till skrivning på sin blogg, angående telekompaketet.

Något som i alla fall piggar upp mig väsentligt är att läsa om Anna Trobergs och Jan Lindgrens kanditaturer till Piratpartiets riksdagslista. Förutom att de till vardags imponerar genom att vara fantastiska människor och riktigt bra vänner att luta sig mot, så imponerar de lite extra med sin gemensamma kampanj. Svärmarbete är vad som gäller, så vill du vara med i deras kampanjstab, skutta över dit, vettja! Jag ska själv stötta dem allt jag kan!

Missa inte historien om den danska killen som anmält sig själv till danska antipiratbyrån. Detta för att han, stödd av lagen, rippat filmer för eget bruk, men i processen samtidigt bryter mot lagen eftersom skivorna är DRM-skyddade.

Avslutar med en kul spaning från Scaber Nestor.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , , ,