Det är inte perfekt, skriver Christian Engström (PP), men det är mer än han och flera av oss andra vågat hoppas på. Telekompaket-förhandlingarna är avslutade och det blev till slut en skrivning som lyfter fram medborgares intresse av en rättssäker process inför hot om avstängning från internet. Genom att undvika att specificera exakt hur en sådan process skulle se ut, kunde alla enas bakom skrivningen. Det är intressant, samt lite läskigt, att tänka på att det inte funnits nåt alls om vi inte bråkat om det.

Frågan om nätneutralitet fortsätter att engagera och i en artikel i IDG nämner Patrik Fällström problematiken kring alltför strikta regleringar. Viss flexibilitet kan vara nödvändig för att prioritera viss sorts trafik över en annan. Ett exempel är att man som kund kanske tekniskt vill prioritera ip-telefoni framför websurfande. Diskussionen om nätneutralitet kommer sig av att det är problematiskt om någon får kontroll över vad som kan skickas i ledningarna så kan konkurrererande tjänster förhindras i syfte att lyfta fram sina egna alternativ istället.

Joråsåatteee… man borde inte bli förvånad, men nu vill i vilket fall som helst Hollywood-studior ha möjlighet att genom fjärrstyrning kunna stänga av delar av ditt hemmabiosystem, beroende på vilket program du tittar på.

Sen tycker jag att alla som vill se farmor Gun som riksdagskandidat för Piratpartiet ska bege sig över till henne och peppa!

* * *

Andra bloggar om: , , , , ,