Jag slogs just av det där med att man sällan blandar ihop saker. Det är så att säga inte alltid okej, att i privata sociala sammanhang, prata om samhällsengagemang eller politik. Medans det på twitter är en salig röra av politiskt engagemang och socialt småprat från en och samma person. Där är det helt självklart. Jag är inte med i Facebook, men har förstått att det är lite samma sak där — man går med i grupper och visar sitt engagemang samtidigt som man skvallrar om senaste festen eller så. Jag upplever inte det så utanför internet. Till exempel berättade en polare att han insåg förvånat att ett mail från en regional ledare inom PP var samma person som en kompis han hängde med rätt ofta, helt utan att någonsin insett att de hade detta gemensamt. Kanske är det bara jag, men nån som har nån teori om varför det är så?

* * *

Andra bloggar om: , , , , ,