Igår var Lawrence Lessig och höll föredrag för riksdagen, vilket jag missade dessvärre. Där ombads politikerna att sluta kriminalisera hela generationer och vid förfrågan berättade han om den amerikanska administrationens kluvna inställning till Acta-avtalet. Har du inte sett honom hålla föredrag någon gång så kan jag varmt rekommendera att ta en titt  på nån av hans seminarier som finns online. (Vill i sammanhanget passa på att lyfta fram Hans Rosén på DN som jag tycker är himla bra på att skriva om här frågeställningarna.)

“Gissa myndigheten”, skriver Jan Sjöholm på sin blogg. Det är för övrigt, som Mary säger, beklämmande hur fort det gick med ändamålsglidningen: Nu överväger regeringen att låta FRA ta över känsliga funktioner från andra myndigheter.

Jag skrev iofs om det igår, men det tål att upprepas: Det där med att det förloras en massa pengar på fildelning går inte riktigt ihop med redovisade inkomster. Nu har Sony Pictures slagit tidigare årliga intäktsrekord och året är inte ens över.

Klara Tovhult skriver om problemet med att sålla och välja ur det otroliga informationsflödet och behovet av ordentlig informationspolitik.

Ett annat gammalt behov har dammats av; det där med att reglera bloggar. Detta för att så många nyheter kommer därifrån idag.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,