Ulrica Good gör en insats och berättar hur det kan se ut på twitter. Nu råkar Ulrica vara en såndär tjej som är fantastiskt rolig och finurlig när hon twittrar, själv kommer jag inte riktigt upp i samma klass. Men, igår fick jag faktiskt till en, vad jag tycker i alla fall, ganska bra summering om vad Star Trek är. Stylva som aldrig sett några av serierna behövde få veta det innan hon skulle se senaste Star Trek-filmen och det är ju klart man hjälper till:

stylva

Häromdagen såg jag denna lilla godbit från vår förvirrade värld — författaren Neil Gaiman var tvungen att lösa ett problem och satte därmed fingret på detsamma:

gaimantweet

Man får ju ofta intryck av att twittrandet är meningslöst. Det snackas visserligen en massa strunt (som i mitt tycke inte nödvändigtvis är värdelöst) men det sägs väldigt mycket matnyttigt också. Framför allt så sprids nyheter och aktuellt, och inte minst alla piratfråge-bloggare, blixtsnabbt via twitter och massor av saker jag annars skulle ha missat dyker upp den vägen.

Jag vet inte heller hur jag gjorde för att följa mina tv-serier innan jag hittade eztv där. Morgonrutinerna skulle dessutom bli jätteaviga om jag inte fick min dagliga morgondos av Allan vars matte varje morgon tar en bild på den sjusovande taxen. Många glada fnissanfall har dessutom den världsberömda klockan i London — The Big Ben — orsakat.

bigbentweet

Twitter är vardag och fest på samma gång, där viktigt och oviktigt får samma utrymme vilket jag tycker är fantastiskt värdefullt. Tack alla goa’ twittrare!

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , , ,