Härom veckan kunde vi läsa om forsken (forskningsavdelningen) i Sydsvenskan ett s.k. hackerspace där man pysslar med elektronik, hur det fungerar och kan utvecklas. Idag kunde vi läsa om att det genomförts en razzia där. Forsken ligger i samma byggnad som en annan organisation för vilka razzian var ämnad. Misstanken var att det bedrevs en svartklubb hos grannföreningen, men eftersom tekniska roteln var där och en massa datorutrustning beslagtogs från forsken som razzian egentligen inte angick, ställer det saker och ting lite på huvudet.

Peter Sunde skriver mer om de märkliga turerna. Christopher Kullenberg upplever att hela razzian genomförts under falsk flagg. Det hela verkar sannerligen konstigt och som Göran Widhamn skriver, är det inte okej om polisen ljuger för oss. Ytterligare en viktig aspekt av det hela är hur media i sammanhanget agerar megafon åt polisen, skriver Göran och ställer i samband med detta en rad frågor som vore intressant att få svar på. Uppdatering: Sydsvenskan har grävt lite mer.

Jag har för övrigt inte en susning om forsken på något vis sysslar med något olagligt. Alla jag pratar med säger att det inte är särskilt troligt. Så här på ytan ser hela händelsen väldigt märklig ut som sagt, alldeles oavsett, för beslag och anledning till razzia rimmar inte riktigt. Sitter ni på nån information kring händelsen så dela gärna med er av den.

Med tanke på att det är två dagar kvar tills FRA kopplar in sina kablar är det kanske inte så konstigt att hela ovanstående situation känns extra obehaglig. Som Mary skriver: när kontrollanten är lagstiftaren så är den lille mannen rökt.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , ,