Trots den tråkiga anledningen måste jag bara älska det pågående protestaktionen man kan läsa om hos Nima. En student i Iran arresterades efter att han höll ett tal. Den iranska regimen spred bilder på honom iklädd kvinnokläder och ville på det viset förnedra studenten. Detta har föranlett människor över hela världen att klä upp sig som hijab-kvinnor, ta bilder på sig själva och lägga upp online. Här hittar du facebookgruppen för aktionen.

Har länkat tidigare, men måste göra det igen: fasiken vilken bra idé julklappskampanjen är. Möjligen är det lite trist att det så sällan framgår hur många artister det finns som faktiskt står utanför de fyra drakarnas försök till världsherravälde. Vi måste för tusan hitta sätt att visa vägarna till Bra Grejer TM. Hur var det med den där idén att rättvisemärka artister? Så här i jultider hade nåt sånt varit kanon. Kom igen alla kodare därute, nåt måste ni väl kunna slänga ihop? Vi är hur många som helst som skulle uppskatta en svensk RIAA-radar, exempelvis. Eller finns det något sådant redan kanske rent av? Under tiden vill jag i alla fall pusha för Jamendo eller The Swedish Model som utmärkta alternativ till att skänka pengar till advokater i USA. Scaber tipsar även om Pure Volume, där en uppsjö artister söker en scen. Tipsa om fler såna här grejer, vettja!

Ulrika Good har dragit igång en kampanj för “två kommentarer om dagen“. Det är som hon skriver väldigt lätt att skumma igenom rss-läsaren utan att gå in och kommentera under bloggpostningarna, berätta vad man tycker. Vi twittrar och kommenterar den vägen, det kommenteras via facebook och andra ställen. Saker länkas, diskuteras och kommenteras varstans men inte nödvändigtvis under själva blogginläggen och ibland är det t.o.m svårt att veta vad man ska skriva. Svårtöverskådligt och krångligt blir det helt enkelt och många gånger går bloggare och tror sig vara helt omärkta. Jag är periodare med mitt kommenterade, men ska försöka göra det lite mer regelbundet.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,