Lymmellagen. Danskarnas lag som folk verkar vara sugna på att importera hit till Sverige (och som säkerligen kommer att funderas på att tas in i andra länder) är en riktig jäkla skitlag. Ungdomar är inte fiender om de inte behandlas som det. Varför är det så accepterat att vara fördomsfull angående ungdomar? Frågan är om man inte ska ta och testa lagen om hets mot folkgrupp när det gäller vissas inställningar om de yngre generationerna.

Läser på Copyriot att det genomförts en husrannsakan hos en smålänning som erkänt innehav av 12000 upphovsrättsskyddade filer på sin beslagtagna dator. Husrannsakan trodde jag var något man tog till vid brott som leder till fängelse, nån får gärna förklara hur det där fungerar? Innehav av filer är heller inte olagligt, vad jag vet och jag förutsätter att man inte försöker påstå att samtliga filer gör intrång mot upphovsrätten? När det då dessutom är ett beställningsjobb från en intresseförening — Ifpi — samlas ännu fler bekymmersamma rynkor i pannan.

Anders Mildner skriver tänkvärt i svenskan om hur Public service måste släppa in publiken.

Nina Paley (prisbelönt animatör) sjöng en liten sång vid en intervju för ett tag sedan som hon ber musiker eller andra hågade runt om i världen att “göra nåt med”. Upprinnelsen till sången var att hon till sin förvåning fick veta att hon under nuvarande upphovsrättslagstiftning bröt mot lagen i en film hon hade gjort. Under tiden har hon själv gjort en animation till sången som första utkast till en video:

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , , ,