Unni Drougge skriver förbannat bra på Newsmill:

Bubblan har äntligen brustit. Det förra årtiondets främsta förtjänst är att det är över. Vi är för många som inte vill ha en sjuk gris, vare sig i vardagsrummet eller på våra samveten. Vi har råd med ångest, men vi har inte råd med mer tingeltangel. Och plötsligt upptäcker vi en valfrihet som inte alls är identisk med den fejkade valfrihet som marknadssamhället så flott erbjudit oss, den som bara ger mer av samma.

Anna Troberg skriver en slags ultimat översikt över upphovsrättsdebatterna:

Det måste bli ett stopp på denna fars. Sveriges regering ska inte dansa efter privata intressens pipa. De ska se till helheten. De ska värna om medborgarnas personliga integritet och om deras rättssäkerhet. Man har också ett ansvar att se till att kulturlandskapet är friskt och frodigt och erbjuder en tillfredställande bredd och mångfald. Just nu väljer man att inte göra något av detta. Istället arbetar man aktivt och aggressivt för att montera ner medborgarnas självklara rätt till sin personliga integritet, rättssäkerhet och tillgång till ett rikt smörgåsbord av kultur. Och som om detta inte vore illa nog, så drar man undan mattan under fötterna på våra kreatörer.

Missa inte Mikael Nilssons FRA-seminarie. Mark Klamberg har dessutom några förslag om hur användbar Mikaels presentation skulle kunna vara för media.

HAX tipsar om en alldeles underbart pedagogisk film om hur man kokar grodor (tipset föranledde tydligen ändring av filmnamnet också!):

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , ,