Primärvalet till Piratpartiet pågår för fullt, det kommer att bli sex valsedlar totalt. Själv har jag inte riktigt bestämt mig för mitt “dreamteam” och kommer antagligen att återkomma i ämnet, men här följer i alla fall Henrys rekommendationer till en lista för västregionen. Vill du också gästblogga här? Skicka ett mail mig! //emma

GÄSTBLOGG: Hej, jag heter Henry Rouhivuori och bor i Piratpartiets västra distrikt. Jag har varit medlem i Piratpartiet sedan start kan man säga. Februari 2006 blev jag medlem. Som ni kanske läst på partiets hemsida eller på medlemmars bloggar så pågår det ett internt val av riksdagskandidater.

Av 230 kandidater ska 82 väljas ut till att representera Piratpartiet. Valsedlarna sorteras distriktsvis med en “riks topp tio”, kandidater som står med på alla sex valsedlarna. Distrikt Syd gick tidigt ut med att de sätter samman en sorts valberedning som ska ta fram en lista som medlemmarna i distriktet uppmanas rösta på.

Algoritmen som används i primärvalet är känslig för den kraftiga påverkan genom att ett stort antal röster är närmast identiska. Det är oklart om Syd ska göra ett massutskick via Piratpartiets medlemsutskick. Det vore närmast fusk enligt mig. Med tanke på den konkurrensen om riksplatserna så har jag tagit fram en lista för västra distriktet med för att ge synlighet åt kandidaterna från Väst. Listan tar hänsyn till kön, etnisk mångfald, ålder etc.

Att jag stöder distrikt Väst beror på att Västs andel av riksplatserna är låg även om valet skulle vara ett val där de som röstar sätter samman en helt egen röst. Jag ser gärna att mitt distrikt får minst två av de tio riksplatserna. Det är en blygsam önskan.

Motivering till de fem första kandidaterna sen följer resten av listan:

 1. Björn Felten Varit med partiet sedan start och varit i media. Har lång erfarenhet. För mig given etta.
 2. Tess Lindholm Driven tjej som har ansvarsroll inom partiet i Göteborg.
 3. Mika Sjöman Varit med sen start kom högt i förra riksdagslistan. Mycket media.
 4. Björn Odlund Distriktsledare med erfarenhet av media.
 5. Marie Axelsson Aktiv bloggare. Given andrakvinna på listan.
 6. C Magnus Berglund
 7. Kalle Vedin
 8. Marielle Lecoq
 9. Kari Naumanen
 10. Olof Bjarnasson
 11. Jacob Hallén
 12. Isabelle Jacobsson
 13. Mazdak Farrokhzad
 14. Kent Holmblad
 15. Nichlas Wencel
 16. Disa Fanto Börjesson
 17. JP Andersson
 18. Anders Andersson

Röstar gör man här. Kommentarer går att posta här. För att kunna kommentera krävs det att man har kopplat sitt forumkonto till sitt medlemskap i Pirateweb.

/HR

* * *

Andra bloggar om: , , , ,