Kritik är en positiv eller negativ bedömning av någon eller någras prestationer eller beteende. Ordet i sig är neutralt men uppfattas ofta som negativt laddat. Kritik kan även vara verbal eller icke verbal och fysisk eller icke fysisk.

Benämningen konstruktiv kritik brukar avse kritik som är menad att kunna förminska kritikvärdet, genom att den även innehåller förslag till förändring.

imagesVad var det som hände? Alldeles för få har tvingats att göra alldeles för mycket. Nu blir det ännu färre, jag, faktiskt också en baksätesförare om man ska vara noggrann, har hoppat ur arbetsgrupperna på PP. Jag får lite dåligt samvete ska erkännas, massor av saker behöver göras och de som sitter kvar går redan på knäna, men orkar inte riktigt med det just nu. Har spenderat timtals i diskussioner om kritik och kritiseras för att man inte tål kritik och inte får försvara sig mot kritik för då låter det som att andra inte får kritisera och vissa _ska_ inte få kritiseras men andra bör allt kritiseras och det är en rättighet att kritisera men du får inte säga emot… *pust* en evighetsmaskin och ordet tappar nästan sin betydelse. Känns lite som att löpa gatlopp i ett ekorrhjul. En sak är klar, om det uppfattas som en motsättning mellan att stötta och kritisera lär problemet kvarstå en stund till.

Lite kul med att PP ligger på “hetast”-listan med tanke på hur hett det kan gå till emellanåt. Gå sen och läs Joshens inspirerande text om deltagarkultur och varför inte titta in hos Olof Bjarnarsson som dragit igång projektet “Supportgruppen“. Skitbra grejer. Det är kritik det också. ;)

Missa inte heller Skivad Lime som nu nått sin tredje och sista del i Övervakningens tidslinje. Syrrans granne tittar dessutom på skillnaden mellan ord och handling från den svenska regeringen. Och slutligen: Erik Josefsson skriver (på engelska) om Acta-avtalet och ber om hjälp att uppdatera en begäran till näringsutskottet (på svenska). Hjälp till, putsa och sprid.

Sen gjorde mig faktiskt resultatet från den här undersökningen väldigt glad.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , ,