Missa inte kommentarerna under Björn Anderssons (S) inlägg om bloggande piratpartister som nominerats till Stora Bloggpriset (varav jag är en och Farmor Gun en annan). Tor M skriver väldigt tänkvärt där (och Gonte skriver ett svar från sin blogg). Tor är en sån där kille som dykt upp i alla möjliga kommentarsfält med både läs- och tänkvärt länge och jag fick just veta att han nu äntligen dragit igång en blogg. Den känns som ett måste att börja följa.

Thomas Tvivlaren skriver under rubriken Piratpartisten Copernicus, med anledning av Bono-debatten som tog fart rejält i kommentarsfältet under  Johnny, Göran och Marcus artikel i svenskan. Christian Engström påpekar att Bono minsann hade rätt i sina slutsatser och kommentarsfältet är inte mindre livat där. Deep ed skriver dessutom en läsvärd artikel, även om han nu verkar ha missförstått vad jag “anser” ;).

Rednex har landat på The Pirate Bay och gjort det rejält — på Newsmill kan vi läsa om det nya partnerskapet och får med beröm godkänt från alla håll och kanter. En omvänd U2 kallar Björn Felten det för och tipsar om den 28-sidiga(!) pamfletten som följer releasen. Fantastiskt läsvärt. Här ett citat ur Newsmillartikeln:

Känn på den! Alltså, att ge ut sin musik. Precis som att någon bestämmer vem som ska ge ut musik. Skivbolagen har lyckas så väl med sin propaganda att artister luras att tro att skivbolagen behövs på samma sätt som ett körkort behövs för att få köra bil. Att skivbolagen ska filtrera musikutbudet är lika galet som att en internetleverantör ska bestämma vilka låtar som får ligga på nätet.

Sen ska du inte missa Christoffer Willenfort som tipsar om Rufus Pollock som gjort en undersökning om den optimala skyddstiden på upphovsrätt, sett ur ett samhällsnyttigt perspektiv. Marit har identifierat olika dokusåpakaraktärer i Piratpartiet, där jag tydligen är en karaktär ur Riket. Måste erkänna att jag inte känner till den… Ruskigt rolig läsning var det i alla fall! Eva Wei har dessutom varit i Kina och berättar i ett inlägg om sina erfarenheter.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , , ,