Jag har fortfarande inte röstat i primärvalet för Piratpartiets valsedel. Det är lite av ett kärt besvär att fundera på vilka kandidater jag vill se i riksdagen så småningom. Förutom de vanliga misstänkta som väl egentligen kanske inte behöver lyftas fram särskilt, så har jag en hel del goda namn på radarn att välja mellan. Jag har som sagt inte riktigt bestämt mig ännu (jag har ju hela helgen på mig), men här är i alla fall ett gäng:

Janne Lindgren och Fredrik Lejnell har en sak gemensamt: De säljer inte sig själva. Sen skiljer de sig åt på andra sätt — Fredrik med sitt passionerade temperament och Janne med sitt lugn och strategiska tänkande. Båda oerhört värdefulla för partiet och killar man gärna lutar sig mot när det stormar. Ola Nyström är även han en kille som aldrig skulle få för sig att vara självförhärligande eller drabbas av diva-feber. Alla alldeles oförtjänt för mycket doldisar tack vare att de inte bankar på den egna trumman.

Johnny Olsson är en sån där kille jag idoliserar en aning. Snabb i huvudet och flink i fingrarna. Han kan claima titeln Fabriksarbetare och sätter regelbundet intelligentia på pottan med sina texter. Hans unika strålkastare har varit mycket inspirerande och jag hoppas att han får chansen att inspirera även från riksdagsplats. Under avdelning idoliserande hamnar såklart också Gun Svensson, allas vår farmor som jag verkligen hoppas får chansen att representera PP i riksdagen. Smart, kunnig och med stor livserfarenhet.

Några som i ord och handling tar olika initiativ, värdefulla egenskaper tror jag, när man ska bedriva riksdagsarbete: Jonas Nordgren, uppnådde visst välförtjänt kändisskap när han tog 4 veckors semester mitt i vintern och protesterade på trappan i riksdagen. Andreas Rönnqvist, en av grundarna till Xtreme Creator och alltså lever som han lär genom att dela med sig av sin kunskap på ett pedagogiskt vis. Marie Axelsson som verkligen tillfört nya nivåer i piratandan genom att aktivt lyfta fram andra i organisationen regelmässigt trots att hon själv kandiderar.

Folk som får mig att fundera i annat än invanda tankebanor och är tokviktiga därför: Hanna Dönsberg — otroligt skärpt. Marit “leffe” Delden likaså. Dick Wase, som gästbloggat ett par gånger här. Curt Jonsson jobbade jag tillsammans med under en konflikthantering inom partiet och jag insåg att den här mannen har kvaliteter som borde utnyttjas mycket mer.

Sen finns det såklart ett antal trassliga människor, ni vet, de där som sätter sig på tvären och inte alls är ja-sägare nånstans på en enda fläck (okej, lite överdrivet kanske, men ni fattar). Vars input därför alltid är viktig för den är ärlig: Klara Tovhult har flera gånger påpekat brister inom organisationen och därmed hjälpt till att förbättra densamma. Björn Felten en annan. En ganska otacksam uppgift, kan sägas och som lätt underskattas. På tvärs och smarta — egenskaper som är jobbiga när de riktas mot en själv men helt ovärderliga när det är dags att tackla gemensamma trösklar. Envishet och engagemang som räcker väldigt långt.

Inte att förglömma är Andreas Larsson, Rickard Olsson och Anders Hedberg. Alla tre kan väl nästan kallas trotjänare vid det här laget och utgör lite av den viktiga stommen i partiet. Det är de man frågar om saker och litar på kommer att genomföra olika projekt. De som i jämförelse tillför något nytt för mig är Eva Wei, Klara Ellström och Fredrik Moberg. Den senare har jag iofs följt i bloggsvängen, men har också haft nöjet att börja lära känna lite bakom siten. De står alla tre för en välbehövlig vitamininjektion, nytt blod, skarp iakttagelseförmåga och intressanta infallsvinklar.

Som ni kanske märker tänker jag “grupp” när jag funderar över listan och det återstår en del fundering tills jag bestämt mig för ordning och vilka. Jag vill poängtera att bara för att nån inte finns med här så innebär det att den personen är dålig på nåt vis, baksidan med den här sortens rekommendationsinlägg. Jag vet att ni fattar det, såklart, men vill ändå särskilt trycka på det. Faktum är att jag är mycket imponerad av de flestas arbete och engagemang och vill rikta ett stort tack till alla som ställt upp och vill representera partiet.

På forumet finns en sektion dedikerad för rekommendationer av kandidater och sammansättning av listor. Queriem har hunnit fram till G (nästan).Henry räknar upp sin drömlista för Väst-regionen och en valberedning har gjort detsamma för Syd-regionen. Carl-Johan Rehbinder, Leo Erlandersson, Jan Lindgren, Jonathan Rieder Lundkvist och Mattias Bjärnemalm har gjort det också. Tipsa gärna om fler i kommentarerna.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , ,