Nu krävs digitala husarrester i en ny rapport från Ifpi. Ja, man vill stänga av människor från internet, trots allt vad det innebär idag. Som Anna Troberg uttrycker det, det vore bättre att stänga av Ifpi. Proportionalitet saknas från det hållet och det vore väl kanske inte så farligt om det inte var för att de så länge haft politikers förtroende och fortfarande har det.

Jag tror inte ens att det handlar om att tackla fildelning eller “dumma pirater” längre. Rapporter dimper ner med jämna mellanrum om hur fildelning egentligen inte är skadligt men ignoreras i stort för Ifpi själva påstår att branschen förlorar pengar. Det är svårt att tänka sig att det handlar om annat än total kontroll över internet och i förlängningen människorna som använder det. När ska det bli slut på allt idiotspurtande mot rasering av rättssäkerhet och privatliv? Jovars, jag blir lite trött av att läsa om det.

Jag tar mig friheten att remixa Klara Tovhults roliga idé till slogan: Dags att sätta (P) för fildelningsjakten.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , ,