Politometern vässar sin site genom att införa listor med för varje partis mest inflytelserika bloggar skriver Martina Lind. Det är ett samarbete med inflytande.se som Ted Valentin sjösatte för ett tag sedan. Under hela veckan kommer de politiska blogglistorna släppas pö om pö partivis. Politometern har börjat nischa in sig ordentligt och fyller ett glapp mellan tidigare etablerade siter, ska bli spännande att se hur mycket nav de kommer att bli nu när det är valår och allt.

I efterdyningarna av helgens seminarie Tjejsnack (jag är inte ensam om att fortfarande gå och smälta en massa intryck) har det dykt upp lite kommentarer. Mikael Nilsson gör en spaning och undrar om det här är tecknet på att Piratpartiet börjat mogna och Anna Troberg konstaterar hur bra allt blev. Sophia Blomkvist på Dexion skriver om sina upplevelser av stämningen när hon besökte tillställningen i söndags och har lovat återkomma med ytterligare en postning.

Tess Lindholm funderar kring hur svårt det är att bli insorterad i fack man inte känner sig bekväm i. Magnihasa utvecklar lite kring ämnet intersektionalism, som farmor Gun tog upp i sin föreläsning. (Känns lite som jag borde börja kalla henne för Gun Svensson faktiskt, blir särskilt tydligt när jag rabblar upp en massa namn. Men det bor rätt mycket varumärke i hennes smeknamn också — vad tycker ni? Eller vad tycker du, Gun?)

Dagens måsteläsning tycker jag att Jocke Jardenberg står för som berättar att DN har infört ett tak för hur många artiklar ur den tryckta tidningen får läggas upp online. Dessvärre går deras intressen lite stick i stäv med både samhällsintresse och egna principer vad det verkar.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , , ,