Jag blev lite fundersam när jag läste Henrik von Sydows gästinlägg hos Mary Jensen, menar han att internet är huvudsakligen en kanal för affärslivet? Eller att affärslivets intressen kan hjälpa till att hålla internet fritt? Det är lite skillnad mellan de två spåren. Marknadsintressen används ju ofta i syfte att begränsa friheten på internet dessutom så kanske därför jag inte riktigt förstår vad han menar. Det s.k. handelsavtalet Acta är inte minst ett exempel på det. La Quadratur uppmanar oss att attackera Acta eftersom det i sin tur attackerar internet. Werebuild har dragit igång en kampanj för att be våra politiska representanter att avbryta förhandlingarna.

Så har Piratpartiet offentliggjort planerna på att ställa upp till kommun- och landstingsval runt om på olika platser i Sverige och Rick Falkvinge skriver lite om reaktionerna kring det.

Kanske var det för att jag precis läste Christian Engströms inlägg om blomsterbombningen som blivit KTH-uppsats som tankarna var kvar i i nåt slags “crowdfunding-visa-med-aktion-vad-du-tycker”-läge eller nåt. Men jag blir faktiskt ledsen över att vi som stat inte skulle “ha råd” att hjälpa de som inte har förutsättningar att klara sig helt själva och funderar på om det inte borde gå att vid behov komma förbi Försäkringskassan på nåt vis, (och jag tänker inte privatisering precis).

En del politiker verkar inte känna av folkviljan som jag inbillar mig finns i stor utsträckning och människor lider under tiden. När man läser om vissa representanters attityd så känns det som att det inte kommer att handla om att staten nånsin kommer att driva en någotsånär empatisk och medmänsklig politik. Kanske börjar vi som folk att bli tvingade att hitta andra vägar?

Som Piratpartist ska jag inte lägga mig i fördelningspolitiska grejer, men som medmänniska känner jag ett starkt behov av att säga ifrån. Jag vet inte riktigt vad jag är ute efter ska erkännas, men ville slänga ut tanken eftersom jag börjar känna mig smått frustrerad.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , ,