Idag känner jag av det sista glaset rödvin på Stora Bloggprisets gala, vilket jag skyller på Mymlan som råkade orsaka att jag stannade lite längre än jag tänkt. Jag överlåter presentationen av alla vinnarna till Jan Helin, men vill skänka ett extra grattis till Abbes pappa, vars blogg “Heja Abbe” är en riktig guldklimp.

Jag är fortfarande lite hög av glädjen att farmor Gun vann kategorin Politik och Samhälle. Brit Stakston tweetade om att hennes vinst är viktig för nätanvändandet vilket jag verkligen håller med om. När jag fick tillfälle att kramas med Gun efter prisutdelningen sa jag till henne att det här var så bra på så många olika plan:

Det var bra för Gun, välförtjänt så innibomben för hon är en väldigt duktig bloggare. Det var bra för Piratpartiet och på sätt och vis för svensk politik i största allmänhet. Men kanske framför allt var det bra för internet. Jag menar att såna som hon är fantastiska ambassadörer för ett internet som befinner sig under ständig attack pga fördomar.

Festen i sig var jätteskojig naturligtvis, att träffa alla härliga människor är en sån energikick även om jag just för ögonblicket är lite trött i pannan. Lite namedropping; Scaber Nestor, som jag fick tillfälle att fnissa lite skämmigt med för att jag fräste i hans kommentarsfält härom dagen. Alla bör dessutom stötta Mattias i idén om att starta en modeblogg, vi behöver någon som kollar in slipstrenderna. Kramades med Rick som var trött och stolt och Marie var ett härligt energitillskott bland alla minglare.

Konstaterade att Ulrika Good är lika vacker som hon är smart och samma gäller för Nikke. Klaus, vad ska jag säga, förlåt igen för grimasen — du är en attraktiv man, jag lovar! Fick tillfälle att vara lite fangirl för Brit Stakston och fick dessutom äntligen träffa Niclas (deep|ed) och bamsekramas. Apropå bamsekramar kan inte ämnet dryftas utan att nämna Erik Laakso vars kram alla borde få uppleva åtminstone en gång i livet. Sen var det kul att få träffa Axbom och hans fru, dessutom.

Det blev ett glatt fniss när vi superbloggare som toppar våra respektive partiers listor på Politometern stod och snackade också Mary och Rosmari. Sen hoppas jag att Gustaf får tillfälle att skriva ett gästinlägg om entreprenörskap och internet som han hade massor av intressanta saker att säga om. Många flera såklart, egentligen är det väl dumt att lyfta fram några när det var så många roliga människor där.

Den mest surrealistiska händelsen får bli fotografen som tryckte upp mig mot en vägg för mingelbild och bad mig försöka se “naturlig ut”. Vet inte hur det är med er andra, men det är vid såna tillfällen jag måste anstränga mig som fanken att inte flasha boobsen eller räcka ut tungan eller nåt. För det skulle kännas mer naturligt i sammanhanget, trots allt.

Men nu måste jag nog gå och rota fram alvedon.

* * *

Andra bloggar om: , , , , ,