Swift låter nästan lite trevligt sådär, men egentligen är det en rätt tråkig historia. EU ska besluta om huruvida detaljer om européers privata ekonomi ska skickas över till USA i bulkformat. Det handlar alltså inte om ett utbyte av information, utan USA ska liksom ha det, för de är världspoliser eller nåt? Och tydligen har vi vår svenska regering att tacka för det. Under dagen kommer det att beslutas om och jag hoppas på ett nej.

Vet inte om det finns något samband, men nu så bjuder EU in till öppet samråd om dataskydd och informationsutbyte med USA. Företag och organisationer har fram tills den 12 mars på sig att skicka in synpunkter. Jag antar att det inte angår Swift-beslutet som tas idag? (via @oscartexplorer)

naked-scanner-14457736-quertemplateidrenderscaledpropertybildheight349Som jag skrev härom när det nu var, är det bara en tidsfråga innan bilder av nakenskannade resenärer börjar cirkulera. Nu säger sig en indisk filmstjärna ha varit med om detta. Om huruvida det är sant dock, återstår att se, men han tog i alla fall tillfället i akt att berätta att han inte skämdes för sig storleksmässigt. I vilket fall som helst känns det nästan som att man skulle vilja placera vapen så strategiskt som på bilderna i den här länken. Men jag antar att det skulle slå lite fel. Men det vore intressant om nån skulle våga köra såna där blackout-streck på kroppen eller så.

Magnihasa är alltid ett sant nöje att läsa, denna gång tacklar hon “fulknep”. Roligt blev det dessutom att läsa Hanna Wagenius tips från sin läsare. Sen tänker tydligen Warners lämna spotify, eller om jag fattar det rätt, all streaming över huvud taget online. (Tack till Q på FMSJ för rubrikidé.)

* * *

Andra bloggar om: , , , , ,