Jahaja, då verkar ytterligare ett nytt Acta-dokument ha läckt, närmare bestämt “Article 2.17: Enforcement procedures in the digital environment“. Det ser som att budbärarna ska åläggas ansvar i sammanfattningarna. Och gissa vad? Avstängning av internetanvändare som anklagats (men inte dömts) för upphovsrättsbrott. Såklart.

Antipiratbyrån, eller närmare bestämt Henrik Pontén fick utrymme överallt i media igår och berättade att fildelningslagstiftningen behöver skärpas. Begreppet spammyndighet spreds genast, eftersom det han föreslår bär många likheter med en tidigare inrättad fransk sådan – Hadopi. Den nyinrättade franska myndighet som kommer att dra igång sådan verksamhet inom kort. Klara Tovhult, Anna Troberg, Ester Pharasyn, Johnny Olsson och jag skrev ihop en debattartikel som vi hoppas få in nånstans under dagen. Uppdatering: Här kan du hitta den, dessvärre inte i prasselpress, men väl på PP Debatt.

Idag verkar det för övrigt som det finns anledning att vara extra snälla mot varandra om man behöver ge sig ut, i alla fall i storstäderna.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , , ,