Thomas Tvivlaren skriver ett otroligt tänkvärt inlägg om informationspolitiken för skolan (alternativ länk här). Det är ett problem att internet och IT upplevs vara “något en bit bort”, inte det verktyg det faktiskt är. Det är inte nödvändigtvis lektioner i IT som behövs, IT borde snarare ses som ett verktyg som stödjer undervisning.

Olof Bjarnarsson har dragit igång kampanjen “Wordness”, där kommentatorer i bloggar lyfts fram, och jag ska försöka få till ett inlägg jag också så småningom. Det är rätt tråkigt att i nio fall av tio när kommentarer diskuteras så är det för att förfasas av de som kanske inte håller särskilt hög kvalitet. Vilket är jättelattjo med tanke på att vore det inte för kommentarerna skulle bloggverksamheten nog avstanna helt. Era kommentarer och diskussioner är faktiskt bland det viktigaste drivmedlet av alla.

Som av en händelse(?) lyfter Klara Tovhult helt sonika en kommentar från Steelneck som är en välsedd kommentator under bloggar. Han skriver om inställsamhet som kan vara förödande och kopplar ihop historiska händelser med vad som sker i samhället idag.

Vi var några stycken som skrev ihop en debattartikel som inte hittade ett hem i prasselmedia. Detta inlägg har nu spritts genom bloggosfären, helt fantastisk känsla måste jag säga! Stort tack till: Scaber som började, Patrik S, Yami, projO, Röd, Mikael, Bandhunden och DNMB. Hojta gärna till om det finns fler, så länkar jag. Anna Troberg uppmuntrar att de som vill gärna får remixa inläggen och använda det i regionaltidningar.

När saker inte funkar behöver de göras bättre; Tortuga-gruppen (en arbetsgrupp som är dedikerad att fixa en ordentlig site och community för Piratpartiet) har efterlyst tips och kommentarer kring s.k. reputationsystem. Hur funkar de, funkar det alls, vilka funkar bäst, vad är viktigt att tänka på; har du några tips på hur man bäst fixar till ett sånt system?

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , ,