Obehaget Thomas “Vader” Bodström ställde till med igår fylls på när jag läser Cecilia Malmströms utveckling om vad som kan göras med datalagringsdirektivet efter den tyska författningsdomstolens utlåtande. Det bor massor av legalese osv i det här som jag saknar kunskap i: men när direktivet fälls för att det bryter mot inte funkar med lagarna och den omedelbara reaktionen blir att “då måste vi ändra lagarna” — signaleras att det är viktigare med övervakning än medborgarrätt, för mig personligen.

Rick Falkvinge går igenom hur de olika partierna står i datalagrings-frågan i jämförelse till Piratpartiet. Även Anna Troberg är inne på samma spår, att vill man vara säker finns bara ett parti. Vi inte bara får, utan faktiskt bör, säga nej till saker som försämrar våra rättigheter. Mårten Fjällström reagerade liksom jag, förresten, på det där med “oreglerad datalagring” och har grävt upp lite information. Och Q har ritat lite.

Vet faktiskt inte om det är det man menar skulle vara lite skämmigt i DNs huvudledare? Att det är bättre att säga nej, alltså. Men det ser mer ut som “vi måste”-argumentation. Förpliktelser att införa dåliga direktiv borde rimligtvis inte väga tyngre än rätten till ett privatliv. Vi pratar inte “välstädat hemma skulle man få oväntat besök”-nivå på pinsamheten.

Motionerandet har dragit igång inför Piratpartiets årsmöte i april. Där har exempelvis en motion för att driva frågan om författningsdomstol lagts upp. Där kan du såklart även lägga in dina egna motioner eller yrka bifall och avslag på de som dyker upp. Ett forum att hålla koll på den närmaste månaden helt enkelt, så du vet vad du ska rösta på medlemsmötet. För du tänker väl vara med då?

Sen hittade jag ett ganska roligt klipp hos Daniel Nyström som jag tycker ni ska kasta ett öga på.

Och så slutligen har jag fått en idé jag skulle vilja skänka bort. Kan du inte själv ta över den, hjälp gärna till att sprida tills den får ett kärleksfullt par armar som tacklar det!

* * *

Andra bloggar om: , , , , ,