Det här var lite kul; ett (remixat, no less!) citat ur min kamma-till-er-postning har använts av en representant ur “Kulturskaparna”. Det användes som argument mot Hannes2peer som i ett par bloggpostningar skrivit om vårt fantastiska internet och undrat vad “Kulturskaparna” har för problem egentligen.

Humor nånstans var det väl också i Beatrice Ask uttalande härom dagen om gredelina kuvert, så att män fick skämmas riktigt rejält om de var misstänkta (jupp, misstänkta) för sexköp. Det skulle till och med vara lite bra för barnen, enligt henne. Men självklart är det inte underhållande att ha en justitieminister som har den här sortens moraliska (japp, jag drar mig inte för att dra till med moralkortet) kompass. Ropen för hennes avgång har börjat strömma in och kritiken är svidande. Ask blev sitt egna exempel, på sätt och vis, hur det funkar med offentlig skam.

Det röda lagets version av justitieminister, Thomas Bodström, besvarade frågor om datalagringsdirektivet på SvD. Men det hampade sig inte bättre än att han for lite ovarsamt med sanningen, om jag ska tolka det Mark Klamberg skriver.

Och lite länkkärlek till Camilla Lindberg och Mathias Sundin (FP) som dragit igång Väljarkontrakt mot datalagringsdirektivet. Mycket hedervärt initiativ och ett gäng Piratparti-kandidater har skrivit på och skickat in redan. Skulle vara fantastiskt om fler representanter ur de andra partierna gjorde det också.

Det parti Piratpartiet har mest gemensamt med i sina frågor just nu framstår vara F!. De har publicerat sina politiska avsikter kring Interneträtt (som de kallar det) och det innehåller bra grejer. Rasmus skriver lite om det.

Piratpartiet har årsmöte om några veckor och det har inkommit ett stort antal motioner, av vad man väl får kalla “varierande kvalitet”, men det är fantastiskt kul att se allt engagemang. Kan rekommendera medlemmar att avsätta tid att gå in och läsa och skapa sig en uppfattning inför årsmötet.

Bland annat har en motion om att verka för att riva upp lagen mot hets mot folkgrupp inkommit. Anders S Lindbäck resonerar från sin blogg om varför han tycker att det är en idé man kanske måste fundera över två gånger. Själv är jag småförtjust i tanken att lyfta ut vad man tycker om olika motioner i bloggar och resonerar kring dem, så hoppas att mer sånt dyker upp.

Mikael Hedbergs idé om 500 bäckar gav 33000 redan första dagen! Särskild värme går till Hanna och Janne som donerat varsin tusenlapp trots knapra förhållanden för tillfället. Så jäkla stort och vackert.

Missa inte: Sandra skriver om hur EU-parlamentet kanske inte kan skydda oss mot Acta-lagstiftningen trots allt.

Jag hade egentligen tänkt att lyfta en kommentar av Rikard ur mitt föregående inlägg, men nu gjorde Olof B det på ett föredömligt sätt istället, så bege er dit och fundera lite och missa för all del inte steelnecks kommentar där.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , , ,