Johan Ronström tipsar om ett TED-seminarie och undrar om förenkling och förbättring av byråkratispråk möjligen skulle kunna vara en fråga för Piratpartiet. Jag är böjd att hålla med. Vad är väl informationspolitik och öppenhetsprinciper om inte också att underlätta för folk att förstå vad som kommuniceras?

52 000 är kampanjen Många bäckar små uppe i. Otroligt kul! Fortsätt donera vettja, jag är rätt säker på att valfria summor är välkomna också, för den som känner att en tusenlapp kanske blir lite väl drygt för budgeten. Om du vill ha några bra argument till varför så tycker jag du ska läsa Drottningens inlägg om det hela. Maloki tipsar dessutom om lite saker som är otroligt värdefulla om man inte kan skänka pengar.

När jag ändå är i farten vill jag passa på att pusha lite för F! som har samma problem, det saknas pengar. Nu kör de en drive att få ihop tillräckligt till valsedlar.

Jag har missat en händelse kallad “social cash” som verkat vara urintressant. Bland annat intervjuades Unni Drougge, om hur det funkar att tjäna pengar i det nya. Nikke berättar mer.

Att det är lite feltänkt att förlänga en webbadress skriver Joakim Jardenberg bra om, så jag behöver inte utveckla ämnet. Men visst tusan är SR:s webbsida “webbadressförlängaren” vansinnigt rolig… härligt med avväpnande humor även om man råkat hoppa i galen tunna. För övrigt tycker jag att SR:s omgjorda site blev rätt bra.

Martina Lind har uppgraderat Politometern att nu även innehålla en löpsedelssida. Mycket välkommet.

Sen har säkert inte särskilt många missat Beatrice Asks (dvärg)pudel. Jag erkänner att jag fick lite samma känsla av vad hon sa, som Juggen fick. Att det liksom inte handlar om att ta in vad som var fel utan mest hålla tyst om det. Det gör mig märkligt sorglig nånstans.

Till slut måste jag rekommendera genomläsning av Mattias postning om varför han inte är piratpartist. (På punkt sex råkar jag veta att Mattias har lite fel angående det där med “founders syndrome”, tack och lov, men tror att han nog mest bara blir glad att få veta det.)

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,